Het officiële thuisshirt van Roda'46.
1. Kleding spelers
Bij Roda '46 willen we dat spelers en begeleiding, tijdens wedstrijden, correct gekleed gaan. Zij zijn het visitekaartje van de club. Dat houdt in dat je de voorgeschreven Roda-kleding draagt. Als er gesponsorde kleding is draag je de sponsorkleding. De standaard teams (zat 1, zon 1 en de JO23-1) zijn verplicht om de hen ter beschikken gestelde kleding te dragen.
Indien spelers en/of leiders kleding of andere spullen van de club in bruikleen krijgen, dient hier zorgvuldig mee te worden omgegaan. Bij verlies of beschadiging kunnen kosten in rekening gebracht worden.
Sponsorkleding blijft eigendom van de vereniging. Aan het einde van ieder seizoen dient de sponsorkleding ingeleverd te worden.
De standaard teams (zat 1, zon 1 en de JO23-1) zijn verplicht om de hen ter beschikken gestelde kleding te dragen.
Het is absoluut verboden om in afwijkende kleding wedstrijden voor Roda ‘46 te spelen. Indien dit wel gebeurd zal er een waarschuwing vanuit het AB komen. Bij herhaling volgen sancties, waaronder zo nodig een spelverbod.
Er wordt alleen in ‘Robey’ kleding gespeeld, welke te koop is via de online webshop. Andere merken zullen niet getolereerd worden.
2. Voetbalschoenen en scheenbeschermers
Voetbalschoenen dienen voorzien te zijn van veel en niet scherpe noppen. Voor kunstgras is geen speciaal schoeisel vereist.
Voor de wedstrijd zijn de voetbalschoenen (incl. de veters) schoon en verkeren in goede staat.
Jaarlijks komen meer dan 46.000 voetballers op de spoedeisende hulp. Elk jaar breken ruim 1.100 voetballers in Nederland hun onderbeen tijdens een wedstrijd of training. In de meeste gevallen gaat het om een scheenbeenbreuk.
Veldvoetbal is met dit aantal de grootste veroorzaker van sportblessures.
In het gehele amateurvoetbal (dus ook bij alle jeugd) is het dragen van scheenbeschermers door de KNVB verplicht gesteld. Spelers die geen scheenbeschermers dragen, mogen niet aan de wedstrijd deelnemen!
De begeleiding ziet er op toe dat het tenue in orde is.
3. Reserveshirts
In het amateurvoetbal moet de thuisspelende vereniging voor tenues met een andere kleur zorgen ingeval de kleuren te veel overeenkomen met die van de bezoekende vereniging, zulks ter beoordeling van de scheidsrechter (uitzondering zijn de eerste elftallen in het mannen- en vrouwenvoetbal, waar de uitspelende ploeg voor afwijkende shirts moet zorgen).
Bij Roda zijn shirts in verschillende kleuren en maten aanwezig. De leider van het team kan via het wedstrijdsecretariaat deze shirts voor de duur van de wedstrijd lenen. De leider/trainer is er verantwoordelijk voor dat alle shirts na afloop weer worden ingeleverd. Ook hier geldt dat er zorgvuldig mee dient te worden omgegaan. Bij verlies of beschadiging kunnen kosten in rekening gebracht worden.
Zie ook: https://www.knvb.nl/over-ons/contact/vraag-en-antwoord/stel-hier-je-vraag/detail/361
4. Slidingbroeken
Een slidingbroek onder een voetbalbroek is toegestaan mits deze dezelfde kleur heeft als de voetbalbroek en niet langer is dan tot aan de knie. Als een speler zich hieraan niet houdt kan hij niet deelnemen aan de wedstrijd.
Zie ook KNVB-regels: https://www.knvb.nl/assist/assist-bestuurders/regels-bepalingen/knvb-bepalingen/juridisch/clubnaamwijziging-
Laatste wijziging: 3-9-2023