Tijd- of datumwijziging

tijd7_144x164.jpg

Wijzing van datum of aanvangstijd moet worden aangevraagd bij de wedstrijdsecretaris.

Tijdwijziging

Tijdwijzigingen zijn mogelijk tot acht dagen voor het speelweekend (tot donderdag 24.00 uur).

Minder dan acht dagen voor het speelweekend  is het ook nog mogelijk om tijdswijzigingen te regelen. In dat geval dient echter wel eerst de tegenstander akkoord te gaan met de nieuwe speeltijd. Als leiders van teams met de tegenstander een alternatieve tijd willen afspreken dienen zij zelf contact op te nemen met de tegenstander. Doe dit voor thuiswedstrijden in overleg met de wedstrijdsecretaris van Roda’46, want hij weet of er velden vrij zijn.

Wanneer beide teams akkoord zijn wordt door de wedstrijdsecretaris van een van beide clubs een 'voorstel tot wijziging ingediend'. Deze wordt door de wedstrijdsecretaris van de andere club goed- of afgekeurd.

Dit geldt voor alle wedstrijden in de categorie A en B, met uitzondering van de standaardteams heren en alle divisiewedstrijden in het jeugdvoetbal. Alle betrokkenen krijgen nadien via de wedstrijdwijzigingen hiervan bericht. Binnen de acht dagen kan een wedstrijd alleen worden verplaatst in onderling overleg en met goedvinden van de competitieleider.

 

Categorie A

In categorie A mag in onderling overleg tussen beide teams een wedstrijd alleen worden verplaatst naar een datum gelegen voor de oorspronkelijke wedstrijddatum. Binnen de periode van de flexibele winterstop mag een wedstrijd ook naar achteren worden verplaatst.

Het verplaatsen van een wedstrijd telt niet mee als snipperdag.

Categorie B

Wedstrijden die vastgesteld staan in de periode tot 1 januari mogen in onderling overleg verplaatst worden, maar deze moeten wel in deze periode gespeeld worden. Wedstrijden die vastgesteld staan in de periode van 1 januari t/m 1 juni mogen in onderling overleg verplaatst worden, maar moeten gespeeld zijn voor de laatste twee competitierondes. De onderlinge afspraak moet zijn gemaakt vóór de oorspronkelijke speeldagdatum.

Algemeen

Als leiders of trainers van teams met de tegenstander een alternatieve datum willen afspreken dienen zij zelf contact op te nemen met de tegenstander. Doe het wel in overleg met de wedstrijdsecretaris van Roda’46, want hij weet of er velden vrij zijn.

Wanneer beide teams akkoord zijn wordt door de wedstrijdsecretaris van één van beide clubs een 'voorstel tot wijziging ingediend'. Deze wordt door de wedstrijdsecretaris van de andere club goed- of afgekeurd.

Het verplaatsen van geplande wedstrijden naar door de KNVB ingeplande inhaalmogelijkheden is niet mogelijk. Zij gebruiken deze weekenden zelf voor eerder afgelaste/uitgestelde of bekerwedstrijden.

Dit geldt voor alle wedstrijden in de categorie A en B, met uitzondering van de standaardteams heren, vrouwen tot en met de eerste klasse en alle divisiewedstrijden in het jeugdvoetbal. Alle betrokkenen krijgen nadien via de wedstrijdwijzigingen hiervan bericht. Binnen de acht dagen kan een wedstrijd alleen worden verplaatst in onderling overleg en met goedvinden van de competitieleider.

Indien er door beide verenigingen geen andere datum kan worden afgesproken, dan blijft de ontmoeting staan op de door de KNVB vastgestelde wedstrijddatum. Het elftal/team dat dan niet kan spelen (uitstel had aangevraagd) wordt dan door de KNVB aangemerkt als niet opgekomen. De competitieleider van de KNVB zal dan aangifte doen bij de tuchtcommissie van de voetbalbond wegens het niet opkomen met in elk geval een boete als gevolg.

Zie: https://www.knvb.nl/assist-wedstrijdsecretarissen/veldvoetbal/regelen-dagelijkse-praktijk/verplaatsen-van-wedstrijden-veld

Laatste wijziging: 3-9-2023