RODA’46 WINT OP KARAKTER VAN SMVC FAIR PLAY IN CULEMBORG

Roda’s doelman Micha Claassen was in grootse vorm.

Dan weer scheen de zondag in Culemborg, dan weer hagel of regen. Het was in ieder geval wel koud. Na afloop  voelde het voor de Leusdenaren echter heerlijk aan. In een sensationele tweede helft werd in de slotfase een prachtige overwinning uit het vuur gesleept.

Met een achterstand de rust in.

Roda’46 startte de eerste helft niet al te best. De thuisclub trok direct het initiatief naar zich toe en scoorde in de 4e minuut de openingstreffer. Roda’46 had het moeilijk in het begin van de wedstrijd. De Culemborgers zetten met goed aanvalsspel Roda regelmatig onder druk. Daarbij kreeg Fair Play ook de nodige kansen. Gelukkig verkeerde Rodadoelman Micha Claassen deze middag in grootse vorm. Met enkele katachtige reddingen voorkwam hij dat Roda niet op een grotere achterstand werd gezet.

Roda kreeg de eerste helft ook nog enkele kansjes, maar de goalie van Fair Play hield vooralsnog zijn doel schoon.

Daar was hij weer:  “Marc Groen scoorde weer een hattrick”

De tweede helft zag er heel anders uit dan in het eerste bedrijf van de wedstrijd. Na het beginsignaal voor de tweede helft van de uitstekende scheidsrechter Jacco Schoonhoven nam Roda’46 direct het initiatief. Fair Play kwam er nauwelijks nog aan te pas. Het zou het voorspel worden van een heerlijke wedstrijd met veel doelpunten in het staartje.

In de 60e minuut kwam Roda’46 op een verdiende gelijkmaker. Marc Groen sprong als een duveltje uit een doosje en tikte de 1-1 binnen. Lang duurde de feestvreugde niet want in de 62e minuut van de wedstrijd lag de 2-1 achter doelman Claassen.

Roda’46 trok weer in de aanval en probeerde de gelijkmaker te forceren. Met name middenvelder Marijn van Daatselaar nam het voortouw in de jacht op de 2-2. De thuisclub probeerde de voorsprong uit te breiden, maar de verdediging van Roda hield stand.

De slotfase van de wedstrijd brak aan en nog steeds hikte Roda tegen de achterstand aan. Trainer Frank Corba bracht Mark van Burgsteden en Jeroen Snier in het veld voor Marten Tolboom en Neal Kooij. Beide spelers vielen goed in en dat gaf Roda weer meer stootkracht.

Maar als er gescoord moet worden hebben wij Marc Groen nog, de man in vorm, die in de 82e minuut de 2-2 scoorde. Ook nu weer konden de Leusdenaren deze gelijke stand niet lang vasthouden. Na een counter van SMVC Fair Play lag plots in de 86e de 3-2 in het netje.

Nu kon de thuisclub niet lang genieten van deze voorsprong. In de 87e minuut scoorde Marc Groen zijn derde doelpunt van deze middag en was de stand weer gelijk: 3-3. De laatste twee wedstrijden heeft Marc acht keer gescoord en ziet zijn doelpuntentotaal in dit seizoen nu op 19 treffers staan.

Roda’46 is deze competitie regelmatig in de slotminuten van een wedstrijd verslagen. Zondag viel het balletje weer eens de goede kant op. Uit een scrimmage voor het Culemborgse doel scoorde Davor Lambregts in de 91e minuut de 3-4. Het werd een fel bejubeld doelpunt. Kort na dit winnende doelpunt floot scheidsrechter Jacco Schoonhoven voor het einde van de wedstrijd.

Door deze zege is Roda’46 zo goed als veilig en behoeft het geen nacompetitie te spelen. Ook de trots van deze overwinning op een sterke tegenstander klonk luid in het Leusdense kamp. Op karakter heeft Roda, na drie maal achter gestaan te hebben, de wedstrijd over de streep getrokken.

Na afloop verklaarde Rodatrainer Frank Corba: “Er zit veel karakter in deze ploeg, daar geniet je van”.

Inderdaad daar is geen verkeerd woord bij van de Roda trainer. Het nare gevoel dat er volgend seizoen geen eerste elftal op zondag meer is, voelt zich steeds meer. Wij gaan het missen, zeker weten!

Bijzonderheden:

Roda’46 speelde zondag tegen SMVC Fair Play met de volgende spelers:

Micha Claassen, Ethan van Zwol (85 Rick van Empelen), Daan van Laarschot, Marten Tolboom (72 Mark van Burgsteden), Danny van Barneveld, Rick Matijssen, Davor Lambregts, Marijn van Daatselaar, Mozes Hoppenbrouwer, Neal Kooij (72 Jeroen Snier), Marc Groen. Stefan Houtveen bleef op de bank.

Scheidsrechter: Jacco Schoonhoven

Assistent scheidsrechter voor Roda’46: Marco Reichardt

Roda-doelpunten: 1-1, 2-2, 3-3 Marc Groen   3-4 Davor Lambregts

Op 30 april oefent Roda’46 om 20.30 uur thuis tegen VVZA. Een goed moment om Roda’46 1 aan het werk te zien.

De eerst komende competitiewedstrijd voor Roda’46 is op zondag 12 mei tegen koploper Sporting’70 in Utrecht, aanvang 14.00 uur.

De laatste thuiswedstrijd van Roda’46 zondag 1 is op 2e Pinksterdag (20 mei) tegen AFC Quick aanvang 14.00 uur.

Zet deze wedstrijd alvast in je agenda. Want bij Roda’46 – Quick  moet je gewoon bij zijn, dat mag je niet missen!

Tekst: Cees Leijenaar