Roda Zat 2 herpakt zich na verlies tegen IJsselmeervogels

Levi Sterenberg was Man of the Match

Na de 5-0 nederlaag vorige week tegen IJsselmeervogels, moesten de mannen van Roda 2 weer op scherp worden gezet. Moet ik er wel bij zeggen dat we met 11 man naar Spakenburg zijn gegaan, waarvan 2 nog niet eens 100% fit, en waar vervolgens 2 spelers van de JO19-2 na 90 minuten gespeeld te hebben bij ons zijn aangesloten. Wil je handhaven in de hoofdklasse, dan zal dit niet meer voor moeten komen en moet je zeker 4 wissels tot de beschikking hebben.

Maar vandaag staat Argon op het programma, voor zowel het 2e, maar later op de dag ook voor het 1e. Argon speelt ook al wat jaren in de hoofdklasse en zal zeker geen makkelijke tegenstander zijn. Na goed overleg tussen diverse partijen hadden we vandaag gelukkig weer een voltallig elftal, met voldoende wissels voor handen. Dat geeft toch weer wat meer mogelijkheden als het niet goed gaat, en als er wat gewijzigd moet worden in de wedstrijd. Vandaag hadden wij de beschikking over Christiaan van de Berg als doelman, hij zal de komende tijd het doel van het 2e gaan verdedigen nu Bas bij 1 onder de lat staat. Verder werden Levi, Niels, en Leo van de JO19-1 toegevoegd, alle drie geen onbekenden voor het team.

Er werd gestart met Christiaan op de goal, Brett, Wesley, Stefan, en Levi in de verdediging. Middenveld bestond uit Mo, Igor, en Bas, en de voorwaartsen waren Thijmen, Cas, en Leo. Roda begon ondanks een goede warming-up niet echt goed aan de wedstrijd, teveel balverlies op het middenveld bracht de verdediging in de problemen. In de 16e minuut was er een uitbraak van Argon, en werd de bal in de zestien geschoten. Een ongelukkige klutsbal ging via een Roda speler de goal in, en Roda stond met 0-1 achter. Na 30 minuten greep Jakob in en bracht Rick in de ploeg voor Igor die een ongelukkige start van de wedstrijd kende, en dit niet meer om kon draaien. Na 35 minuten spelen moet Roda zelfs de 0-2 incasseren, maar ging zelf wel wat beter spelen na de wissel op het middenveld. Roda geeft niet op en gooit alles in de strijd om de aansluiting te krijgen in de wedstrijd, dan is alles weer mogelijk. Vlak voor rust wordt het harde werken beloond, de bal wordt in de zestien geschoten, en de tegenstander weet de bal weg te krijgen. Levi gooit alles in de strijd en brengt de bal met een halve omhaal weer de zestien in, en de bal valt precies over de verdediging van Argon, en Thijmen kopt de 1-2 binnen. Dit was een mooi moment zo vlak voor rust, kan de tegenstander een kwartier nadenken over de tegengoal.

In de rust werd Mo gewisseld, Leo naar het middenveld, Levi naar linksvoor, Brett linksback, en Derek rechtsback. Koen en Niels moesten nog even wachten op speeltijd, en Luuk nog achter de hand als het echt nodig zou zijn. Roda komt de 2e helft als een komeet uit de startblokken, en na een splijtende pass van Bas kon Levi alleen op de keeper af en schoof de bal onder de keeper door in de goal. Dit was een behoorlijke tik voor Argon, en voor ze het wisten had Levi zijn 2e goal te pakken. In deze fase werd Argon even van de mat gespeeld door het felle reageren van Roda kant, maar ook met goed voetbal. Even later weer een mogelijkheid voor Roda bij een afgeslagen bal, Bas nam hem in één keer op de slof maar gaat net voorlangs.

Na enige tijd herpakt Argon zich en begint weer beter in de wedstrijd te komen, bijna hielp de Roda verdediging Argon aan een goal door een te zachte terugspeelbal op de keeper. De boomlange spits van Argon schoot de bal gelukkig voor Roda over het doel, en het bleef 3-2. Met nog 25 te spelen kwam Niels in de ploeg voor Brett, laatste is nog niet helemaal herstelt van een hamstringblessure. Het spel is nog niet gespeeld, en Argon begint weer meer te drukken. Dat resulteerde in een corner, en daar wisten ze toch weer uit te scoren, en de stand was weer gelijk. Koen was inmiddels in de ploeg gekomen voor Thijmen die op de weg terug is van een welbekende poffertjesbeen blessure. Voor degene die niet weten wat dat is, vraag het maar even aan Thijmen. Na de gelijkmaker was het toch weer Roda wat het betere van het spel had, en waar het tegen WV-HEDW in de slotfase tegenzat, was het geluk nu aan Roda ( Bas ) zijde. Bas kwam in balbezit en loopt rechts de zestien in om vervolgens de bal in de verre hoek via de paal binnen te schieten. Als mijn notities kloppen, was Levi ook weer betrokken bij deze goal.

Mannen een geweldige teamprestatie vandaag, vechten tot het einde en je ziet wat dat brengt, 3 punten. Mannen van de JO19-1 en 2 bedankt voor jullie inzet, deze overwinning is ook jullie verdienste.

Bas ik weet dat jij graag Man of the Match wilt zijn, maar vandaag had Levi daar iets meer recht op. Jou prachtige goal was dan wel de winnende, maar als Levi die 2 niet had gemaakt was het maar een goal. Jou titel zal nog best wel een keer komen dit seizoen. En Levi, wat is dat toch bij het 2e , je gaat onderhand onmisbaar worden voor het vlaggenschip van Roda.

Ik weet niet of scheidsrechters verslagen lezen, maar wil de scheids van vandaag ook nog een compliment maken. Hij heeft de wedstrijd een wedstrijd laten worden, en loste het allemaal heel relaxt op.